Lúpež. Krádež vozidla. Smrteľná nehoda cyklistu v Starej Ľubovni

14.09.2008 Celý región

Lúpež:Dnes skoro ráno oznámila na políciu v Bardejove 42 ročná Bardejovčanka, že jej 20 ročná dcéra bola lúpežne prepadnutá okolo 03.45 h na Komenského ulici v Bardejove.
Policajti vyšetrovaním zistili, že v uvedenom čase pred jedným z blokov na Komenského ulici neznámy muž s kuklou na hlave, lúpežne prepadol mladú ženu tým spôsobom, že sa postavil pred ňu vo vzdialenosti asi jeden meter, natiahol pravú ruku, ktorú mal prekrytú nezistenou tkaninou smerom ku nej a povedal jej: \"Daj mi tašku, nič sa ti nestane! \". Poškodená z obavy o svoje zdravie mu vydala tašku, v ktorej sa nachádzal mobilný telefón , rôzna kozmetika a 100, - Sk v hotovosti. Celková spôsobená škoda pre mladú ženu je vo výške 8.250, - Sk. K zraneniu poškodenej nedošlo. Vyšetrovateľ PZ začal trestne stíhanie pre zločin lúpeže.

Krádež vozidla
V čase od 21.00 hod. do 23.25 hod. dňa 12.09.2008 na Tkáčskej Ul. v Prešove, z parkoviska, doposiaľ neznámy páchateľ, nezisteným spôsobom ukradol osobné auto zn. Volkswagen Passat Combi 2,0 TDi, 4x4, čiernej perleťovej metalízy, EČV: SK-097AM, r.v. 2007. Auto bolo odstavené na uvedenom parkovisku a v ňom boli odložené notebook, detská sedačka, 10 ks hudobných CD nosičov, všetko veci patriace 34 ročnej žene z Ladomírovej, okr. Svidník. Pre Bratislavskú lízingovú spoločnodsť vznikla škoda vo výške najmenej 800.000, - Sk. Vo veci bolo začaté tr. stíhanie vyšetrovateľom PZ pre zločin krádeže.

Smrteľná nehoda cyklistu v Starej Ľubovni
Dňa 12.9.2008 o 16.00 hod. došlo na št. ceste č. I/68 v meste Stará Ľubovňa k dopravnej nehode – zrážke 64 ročného cyklistu zo Starej Ľubovne autobusom patriacom firme Bus Karpaty s.r.o. Stará Ľubovňa.
Autobus viedol 43 ročný vodič z Hromoša - Kozelec, okr. Stará Ľubovňa. Autobus smeroval na Chmelnicuv okr. Stará Ľubovňa, pričom v km 18.500 po prejdení pravotočivej zákruty zbadal cyklistu Sopka, ktorý šiel tým istým smerom po pravej strane cesty a ktorý začal náhle odbočovať vľavo. Vodič sa s autobusom začal vyhýbať cyklistovi vľavo, avšak aj napriek tomu došlo k zrážke cyklistu pravou prednou časťou autobusu, v dôsledku čoho bol cyklista odrazený vpravo na okraj cesty. Cyklista utrpel ťažké zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Telo nebohého bolo prevezené na pracovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v Poprade, kde bude vykonaná pitva. Na autobuse vznikla škoda 10.000. - Sk a na bicykli 5.000. - Sk. Autobus bol zaistený pre účely znaleckého skúmania.
Policajti u vodiča autobusu nezistili požitie alkoholu. V súvislosti s dopravnou nehodou bola čase od 16.20 hod do 18.00 hod vykonaná obojstranná uzávierka cesty č. I/68 medzi mestom Stará Ľubovňa a obcou Chmelnica v oboch smeroch z dôvodu dokumentácie miesta dopravnej nehody. Policajti okresného dopravného inšpektorátu v Starej Ľubovni začali trestné stíhanie pre prečin usmrtenia . Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania.
 

Vyberte región